LODZistics
  • O NAS
    • Historia
    • Dlaczego LODZistics?
    • Statut
    • Struktura
    • Partnerzy
  • AKTUALNOŚCI
    • Archiwum wydarzeń
    • Nadchodzące wydarzenia
    • Mówią o nas
  • CO ROBIMY?
    • Nasze inicjatywy
    • Grupy robocze
  • CZŁONKOWIE
    • Są z nami
    • Dołącz do nas
    • Korzyści dla Członków
  • KONTAKT
  • English
  • Polski
LODZistics/
  • O NAS
    • Historia
    • Dlaczego LODZistics?
    • Statut
    • Struktura
    • Partnerzy
  • AKTUALNOŚCI
    • Archiwum wydarzeń
    • Nadchodzące wydarzenia
    • Mówią o nas
  • CO ROBIMY?
    • Nasze inicjatywy
    • Grupy robocze
  • CZŁONKOWIE
    • Są z nami
    • Dołącz do nas
    • Korzyści dla Członków
  • KONTAKT
  • English
  • Polski
  • Home
  • Aktualności
  • Pierwsza konferencja projektu FoodNet sukcesem klastra LODZistics!

Pierwsza konferencja projektu FoodNet sukcesem klastra LODZistics!

Osiemdziesięciu przedstawicieli biznesu i organizacji wspomagających wzięło udział w pierwszej konferencji projektu FoodNet: Food In Eco Network – Międzynarodowy Dzień Networkingowy, która w czwartek, 15.11.2018, odbyła się w pięknych wnętrzach Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej. Uczestnicy biznesowego spotkania mieli okazję nie tylko poznać założenia koordynowanego przez klaster LODZistics projektu FoodNet, ale też nawiązać kontakty z zagranicznymi partnerami w branży.

Podpisanie MoU (umowy, inicjującej meta-klaster FoodNet).

Podstawowym celem zorganizowanej konferencji było podpisanie umowy o utworzeniu międzynarodowej platformy współpracy (meta-klastra) między pięcioma partnerami – z Polski, Belgii, Hiszpanii, Łotwy i Rumunii – która jako efekt działania konsorcjum europejskiego projektu FoodNet będzie służyć małym i średnim firmom z krajów unijnych do rozwijania ich konkurencyjności oraz aktywności na rynkach zagranicznych.

Konsorcjum projektu z podpisaną umową.

Sygnowanie dokumentu dało wszakże okazję do zorganizowania spotkania biznesowego, w którym lokalni przedstawiciele branży logistycznej, spożywczej i branż pokrewnych znaleźli możliwość nawiązania bliższego kontaktu z partnerami zagranicznymi. Członkowie konsorcjum projektu FoodNet opowiadali o możliwościach, jakie stwarza małym i średnim firmom łączenie się w organizacje klastrowe, zwłaszcza w skali międzynarodowej.

Bernard Piette – generalny manager klastra Logistics in Wallonia.

Małgorzata Walczak-Gomuła, Prezes Zarządu LODZistics

Konferencja prasowa

Całodniowa konferencja, z wyróżniającą się w programie częścią dyskusyjną (matchmaking session / business mixer) była doskonałą okazją promocji wśród polskich firm idei tworzenia klastrów jako związków biznesowych, korzystnych dla przedsiębiorstw w procesie zwiększania konkurencyjności i rozwoju eksportu własnych produktów.

Prezentacja projektu FoodNet.

Organizatorzy konferencji pragną serdecznie podziękować osobom, które znacząco pomogły w przygotowaniu i sprawnym przeprowadzeniu biznesowego spotkania. Są to (w niezobowiązującej kolejności): Małgorzata Walczak-Gomuła, Prezes Zarządu Klastra LODZistics; Marek Michalik i Agnieszka Sygitowicz – Zarząd Łódzkiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej; Michał Haze – Prezes Zarządu Łódzkiej Izby Przemysłowo-Handlowej.

Aktualności
Zapraszamy na Międzynarodowy Dzień Networkingowy! 15.11.2018, ŁSSE
Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku 2019!

Szukaj

Archiwa

  • Styczeń 2019
  • Grudzień 2018
  • Listopad 2018
  • Październik 2018
  • Wrzesień 2018
  • Sierpień 2018
  • Lipiec 2018
  • Czerwiec 2018
  • Maj 2018
  • Kwiecień 2018
  • Marzec 2018
  • Luty 2018
  • Styczeń 2018
  • Grudzień 2017
  • Listopad 2017
  • Październik 2017
  • Wrzesień 2017
  • Sierpień 2017
  • Lipiec 2017
  • Czerwiec 2017
  • Kwiecień 2017
  • Marzec 2017
  • Luty 2017
  • Styczeń 2017
  • Grudzień 2016
  • Listopad 2016
  • Październik 2016
  • Kwiecień 2016
  • Marzec 2016

LODZistics 2017